zondag 19 augustus 2007

Dag 12: Van Muonio naar Rovaniemi

Bij de voorbereidingen voor dit soort rondreizen lees je in de reisgidsen altijd welke dieren er allemaal voorkomen in de gebieden die je wil bezoeken. In veel gevallen is de kans dat je ze echt tegenkomt niet erg groot. In Noord Scandinavië kun je bijvoorbeeld de lynx, bruine beer, veelvraat, eland en wolf tegenkomen. Wij hebben ze geen van allen gezien en in sommige gevallen betreur ik dat helemaal niet. Een jaar later in de Verenigde Staten kwamen we wel zo ongeveer alles tegen wat er leefde en na de eerste ontmoeting (op veilige afstand) met een gryzzly lukte het niet meer om onbevangen aan een volgende wandeling te beginnen.

Net als eerder in Australië hebben we er hier voor gekozen om op zoek te gaan naar een dierentuin waar ze gespecialiceerd waren in dieren uit deze streken.

Ranua Zoo

Deze dierentuin ligt op ongeveer een uur rijden langs weg 78 ten zuidoosten van Rovaniemi.
Ingang Ranua Zoo

Lynx

In de Ranua Zoo beschikken de dieren over veel ruimte en de meeste dieren hebben ook de mogelijkheid om zic te verstoppen als ze even geen zin in aandacht hebben. Erg leuk was de Lynx met jongen. Je had hier wel een fototoestel met een behoorlijke zoomlens nodig om ze goed vast te leggen, ze zaten nogal ver van het hek.
Lynx met jongen

Eland

In tegenstelling tot de rendieren zijn deze veel grotere dieren nogal schuw en is de kans dat je ze onderweg tegenkomt niet zo groot. Hieronder twee foto's, een van een elandjong en een van een volwassen mannetje.
Elanden

Terug in Rovaniemi

Na het bezoek aan de dierentuin zijn we teruggereden naar Rovaniemi. We hebben onze vakantie adfgesloten bij dezelfde Mexicaan waar we de eerste avond op het terras hadden gezeten. Deze keer moesten we binnen zitten. Het was wel mooi weer, maar een stuk kouden dan twee weken eerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten