zaterdag 11 augustus 2007

Dag 4: Gjesvær - Honningsvåg - Alta

Na de vogelsafari was de dag al half voorbij en we hadden nog een flink eind te gaan naar ons volgende hotel. Op bijna elke grotere reis heb je wel eens een dag of een middag waarop de gebeurtenissen hardnekkig hun best doen om je humeur te verpesten. Op deze reis was dat dus de middag na de vogelsafari. We hadden het geluk dat we na die fantastische vogelsafari het gevoel hadden dat de dag al niet meer stuk kon.


Honningsvåg

We zijn eerst teruggereden van Gjesvaer naar Honningsvåg. We hebben daar nog wat boodschappen gedaan en vervolgens gingen we even tanken. Met een volle tank reed ik dus de Noordkaaptunnel in. Dat is een toltunnel en in 2007 kostte dat ongeveer €20 per ritje, te betalen aan de noordkant van de tunnel. Halverwege de tunnel hoor ik naast me de opmerking: "Volgens mij heb ik de tankdop op de auto laten liggen!". Aan het eind van de tunnel dus maar even gestopt, en inderdaad de tankdop was verdwenen. Nu zijn wij totaal ondeskundig als het om auto's gaat en we wisten niet of dat erg was en of we snel een nieuwe konden krijgen. Voor de zekerheid dus maar even teruggereden (weer €20,-) en maar hopen dat die eerlijke Noren de dop bij het tankstation hadden afgegeven. Bij het tankstation zagen we de dop meteen in de berm liggen. Eind goed al goed en dus tijd voor een paar foto's van Honningsvåg gemaakt vanaf de weg naar de tunnel.

Honningsvåg 1Honningsvåg

Op deze foto's is Honningvåg van zijn mooiste kant te zien. Vlak naast het gefotografeerde gebied staan hele lelijke gebouwen en opslagtanks van de grote oliemaatschappijen.Via de tunnel zijn we toen echt begonnen aan de reis in zuidelijke richting. Dat was dus ons derde ritje in de tunnel (weer € 20). Het eerste deel van de route was via de E69 langs het porsangerfjord. Hetzelfde stuk hadden we de dag ervoor ook al gehad. Het is bepaald geen straf om deze route nogmaals te rijden. Na ongeveer 100 km kom je op de E6 uit. Deze weg van Kirkenes in het noorden van Noorwegen (bij de Russische grens) naar Zuid-Zweden hadden we de dag ervoor al voor een deel gedaan. We zijn nu de andere kant op gereden richting Alta.


Alta

Alta is een stadje met ongeveer 18.000 inwoners. Het weer was in de loop van de dag flink opgeknapt. Hoe verder we naar het zuiden reden hoe mooier het werd. In Alta was de temperatuur aangenaam (tussen 15 en 20 °C) en de zon scheen. Het kostte ons vrij veel moeite om het hotel te vinden maar uiteindelijk is dat toch gelukt. De verbazing was groot toen we naar binnengingen. De receptie was een balie in een enorme bouwput. Ze waren het hotel aan het verbouwen maar de zaken moesten blijkbaar doorgaan. We kregen een kamer toegewezen en een sleutel waarmee de deur niet openging. Terug naar de bouwput dus en we kregen een andere kamer. Gelukkig was die klaar.
We hebben nog even buiten gelopen, maar omdat ik me niet lekker voelde ben ik terug gegaan naar het hotel. Die avond hebben we pizza's van de plaatselijke afhaalitaliaan gehaald.
In Alta hebben we geen foto's gemaakt. Wel een ansichtkaartje gekocht. Het voor ons zo moeilijk vindbare hotel was het grote witte gebouw linksonder. Verreweg het grootste gebouw van Alta dus.

Alta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten